ΟΜΙΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2012-13

Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 στο σχολείο μας λειτούργησαν οι εξής Όμιλοι Αριστείας και Δημιουργικότητας:

1) Όμιλος CSI- Reth (Υπεύθυνος: Πολυζώης Γιώργος, ΠΕ04)

 

2) Όμιλος Θεατρικής Παιδείας: «Από τον ελεύθερο λόγο στη θεατρική παράσταση» (Υπεύθυνη: Γουργολίτσα Μαίρη, ΠΕ02) Θα δημιουργηθεί ένα βιωματικό θεατρικό εργαστήριο που θα συνδυάσει τη θεωρία με την πράξη, με τελικό στόχο το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης από τους μαθητές.

 

3) Όμιλος  ελληνικής γλώσσας - "Μικροί γλωσσολόγοι ... εν δράσει" (Υπεύθυνη: Πολάκη Μαρία, ΠΕ02)

Οι μαθητές θα εξερευνήσουν διάφορες πτυχές της ελληνικής γλώσσας στη συγχρονική και διαχρονική της διάσταση (π.χ. προέλευση της ελληνικής και  αλλαγή της μέσα στον χρόνο, αναζήτηση της προέλευσης  λέξεων του κρητικού ιδιώματος, δάνεια από την ελληνική γλώσσα στην αγγλική, δάνεια από άλλες γλώσσες στην ελληνική, αντιδάνεια, η γλώσσα των νέων, τα Greeklish, κ.ά.)

 

4) Όμιλος Μαθηματικών (Υπεύθυνος: Κορωνάκης Γιώργος, ΠΕ03)

Ο υπεύθυνος καθηγητής αναλαμβάνει την προετοιμασία των ενδιαφερόμενων μαθητών για τη συμμετοχή τους στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς που διενεργούνται σε πανελλαδικό επίπεδο (Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης).

 

5) Όμιλος Μουσικής Παιδείας και Δημιουργικότητας (Υπεύθυνη: Μπεϊκάκη Κασσάνδρα, ΠΕ02)

Στόχος του Ομίλου είναι οι μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά και ελεύθερα, να καλλιεργήσουν το αισθητικό τους κριτήριο, να γνωρίσουν την πορεία της μουσικής της χώρας μας και άλλων χωρών, να γράψουν τους δικούς τους στίχους, να συνθέσουν τη δική τους μουσική, να μελοποιήσουν ένα ποίημα κ.ά.

 

6) Όμιλος "Τα σύνορα του ανθρώπου" (Υπεύθυνος Δασκαλάκης Μάρκος, ΠΕ01)

 

7) Όμιλος Φυσικής (Υπεύθυνος: Συσκάκης Γιάννης, ΠΕ 04)

 

 

Εκδόσεις

Επιμορφωτικές δράσεις

 

Ηλεκτρονική τάξη

Ιστολόγια

Αρχείο

Τύπος


Εκπαιδευτικοί σύνδεσμοι

 

Διαγωνισμοί